Sagt om Bünsow

Stig Wiklund, Sparbanksstifelsen Norrland

Intervju med Stig Wiklund från Sparbanksstiftelsen Norrland, Founders till Bünsow Business Growth Forum.

I över 30 år har Stig Wiklund arbetat som mental tränare, coach, föreläsare och inspiratör. Idrottsstjärnor likt skidikonen Johan Olsson, nya superstjärnan Frida Karlsson och fotbollsproffset Emil Forsberg är några av många idrottare som med hjälp av Stigs coachning tagit 260 SM, OS- och VM-medaljer varav 55 guld.

Varför är Bünsow Business Growth Forum ett viktigt event för dig att engagera dig i?

– Jag tror att det är av avgörande betydelse för vår region att vi skapar attraktiva mötesplatser. Bünsow är en ny och unik arena med fokus på framtidstro, attraktion och ökad tillväxt i region Västernorrland och norra Sverige. Föredrag, samtal, diskussioner och aktiviteter kombineras i en härlig mix av programpunkter som stimulerar till nätverk, nytänkande och nya affärer.

Vad tycker du om årets tema för Bünsow, ”Gröna möjligheter i Norra Sverige?”

Det är ett väldigt relevant tema och så himla viktigt. Temat ligger helt rätt i tiden…

Du som är van att arbeta som mental coach till världsstjärnor som Frida Karlsson, Johan Olsson och Emil Forsberg, vad tycker du om att en av årets huvudtalare är världsmästaren Nils van der Poel?

– Det är givetvis ett stort lyft och inspirerande att få Nils som föreläsare. Han har en väldigt spännande och lärande berättelse hur man jobbar för att bli en OS-guldmedaljör.

Vilka ser du fram emot att få träffa på Bünsow?

– Det är egentligen alla som kommer. Bünsow är ett fantastiskt nätverk med så många spännande människor och föreläsare som kommer att träffas.

Vad gör du i sommar?

– Jag kommer att åka en hel del rullskidor på Södra Berget. Vi kommer att ha flera starthästar på travbanorna, så det blir en del trav och så ska jag följa de coachpersoner jag har som tävlar/spelar både i Sverige och utomlands. Så det blir en riktigt bra sommar!