Unga Bünsow

Unga Bünsow

Vi ses den 8 oktober på Sundsvalls stadshus!

Den viktigaste pusselbiten som saknas för att vår region ska växa är att företag och organisationer lyckas anställa rätt kompetens – där ekonomer och ingenjörer på Mittuniversitetet utgör en viktig målgrupp. Under Unga Bünsow får studenter och medverkande organisationer ta del av ett intressant program med externa föreläsare och regionala företagsrepresentanter som berättar mer om deras resa och arbetsmöjligheterna i Västernorrland och Sundsvallsregionen. Syftet med dagen är att ge framtidens arbetskraft en stärkt bild av regionen, som plats att verka och arbeta i. Unga Bünsow är en mötesplats där konkreta kontakter och samarbeten knyts i form av examensjobb, praktikplatser, traineetjänster, extrajobb, sommarjobb, mentorskap och anställningar.

Unga Bünsow

Möt din framtida arbetsgivare under Unga Bünsow!

  • Samtliga platser för arbetsgivare är fyllda!
    Under Unga Bünsow står 37 regionala arbetsgivare inom olika branscher redo att möta dig som civilingenjör, civilekonom eller ekonom vid Mittuniversitetet. Minst 70 konkreta jobberbjudanden finns på plats. Ta chansen att som student möta din framtida arbetsgivare!
    Du som student kan anmäla dig om du läser år 3-5 på programmen: Civilingenjör i datateknik, Civilingenjör i elektroteknik, Civilingenjör i teknisk kemi, Civilingenjör i teknisk design, Civilingenjör i industriell ekonomi, Civilingenjör i teknisk fysik, Civilekonomprogrammet, Ekonomprogrammet (även år 2)

Årets tema: Norra Sverige i världen

  • Under årets Unga Bünsow visar vi arbetsmöjligheterna hos våra fantastiska arbetsgivare i Västernorrland och Sundsvallsregionen. Organisationer som ligger i framkant gällande teknik, grön omställning och livskvalitet. Årets tema visar hur du kan ta steget ut på arbetsmarknaden i regionen med internationella kunder, kontakter och jobbmöjligheter. Arbetsgivarna är mer förberedda än någonsin med konkreta jobberbjudanden som sträcker sig över olika sektorer. Upptäck hur du kan starta din globala karriär från regionen, kombinera internationell framgång med livskvalitet och bli en del av något större i hjärtat av Sverige.

    ✨ 8 oktober ✨ Sundsvalls stadshus ✨ 13.45 – 20.00 ✨

     

Medverkande arbetsgivare:

  • ABB, Academic Work, Accountor, AFRY, Atea, Bolagsverket, Elkapsling, Elpress Group, Emhart Glass Sweden, Etteplan, Eurocon Engineering, EY, GB Verkstads- & Industrivaror, GDM, Handelsbanken, Handelskammaren Mittsverige, Hägglunds – Bosch Rexroth, Höga Kusten Industrigrupp, IKEA, Knightec, Nordea, Nouryon, Nyföretagarcentrum Mitt, Permascand, Permobil, Poolia Sverige, Pro&Pro, PWC, SCA, Scenkonst Västernorrland, SEB, Sund Birsta, Sundsvallsregionens kommuner, Swedbank, Telia Company, Trainee Sundsvallsregionen, Valmet

Årets program:

  • 13:45 Registrering

    Registrering via stora entrén, Sundsvalls stadshus.

  • 14:00 Öppningsnummer musik

    Vi inleder årets Unga Bünsow med ett musiknummer, framfört av lokala talangen Thelma Ericsson.

    Talare

    Thelma Ericsson, Artist

    Thelma Ericsson har arbetat som sångare sedan 14 års ålder och har sedan dess startat ett eget bolag inom show och entertainment. Hon är utbildad i musikal via Konstbutikens och Florian Voss coachningar, en genre hon brinner för. Thelma vann ST's sångtävling 2021 och fick framföra "Stad i ljus" på Lyslördag inför en stor publik. 2023 vann hon en deltävling hos Stage Academy under "Sundsvall bjuder". Under 2024 har hon synts i Revy-SM med ett eget finalnummer och i en ABBA-tribute. Thelma siktar på vidare utbildning inom musikal, att expandera sitt företag, och att skapa egna shower.

  • 14:07 Välkommen till Unga Bünsow!

    Moderator, Felicia Pournasiri, hälsar välkommen till årets Unga Bünsow med temat: Norra Sverige i världen.

    Talare

    Felicia Pournasiri, Moderator

    Som regionchef på Företagarna i Norrbotten brinner Felicia för näringslivsfrågor och hon har en gedigen erfarenhet av att arbeta med kompetensförsörjning och samarbete mellan näringsliv och framtidens arbetskraft. Med passion och ett lysande ledarskap tar Felicia oss genom programmet under Unga Bünsow!

  • 14:11

    Projektledare Olivia Åsberg hälsar tillsammans med Anders Fällström, Rektor Mittuniversitetet samt Niklas Säwén, kommunstyrelsens ordförande Sundsvalls kommun välkommen.

    Talare

    Olivia Åsberg, Projektledare Unga Bünsow

    Som projektledare för Unga Bünsow har Olivia världens roligaste jobb där hon visar studenter möjligheterna med att leva och göra karriär i regionen. Med omfattande erfarenhet av projektledning och näringslivsfrågor samt ett brinnande engagemang för regionens tillväxt inspirerar hon ständigt. Utmärkelsen Årets MKV-Alumn vid Mittuniversitetet 2023, understryker hennes kompetens och passion för att göra skillnad. Olivia brinner för att se Västernorrland utvecklas till en plats där studenter ser framtidsmöjligheter. Med hennes ledarskap och vision för Unga Bünsow är ingenting omöjligt!

    Anders Fällström, Rektor Mittuniversitetet

    Anders Fällström har en grundexamen i matematik och ryska språket från Umeå och Uppsala universitet. Han disputerade 1995 och har efter det arbetat som forskare i matematik vid University of Michigan, Lomonosov-universitetet i Moskva,
    Umeå universitet och dåvarande Mitthögskolan. Han har också parallellt med sin forskning fungerat som akademisk ledare i form av prefekt, prodekan och prorektor vid Umeå universitet. Sedan 2017 är han rektor vid Mittuniversitetet där han bland mycket annat brinner för universitetets internationalisering och dess regionala engagemang, då främst i Västernorrland och Jämtlands län.

    Niklas Säwén, Kommunstyrelsens ordförande Sundsvalls kommun

    Niklas Säwén är sedan maj 2023 kommunstyrelsens ordförande i Sundsvall. I sin nuvarande roll arbetar han särskilt med näringsliv- och tillväxtfrågor i ett Sundsvall som växer med befintligt näringsliv och nya etableringar. Fokus ligger vid att stimulera bland annat bostadsbyggande, kompetensförsörjning och att stärka såväl kulturen som idrottens roll för att bygga ett attraktivt Sundsvall. Han leder även arbetet med det strategiskt viktiga samarbetsforumet N6 som består av de största kommunerna i norra Sverige, där Sundsvall för närvarande är ordförande. 

  • 14:15 En ekonomifunktion i världsklass

    Maja Wallberg, verksamhetsutvecklare på SCA, berättar om arbetet med att centralisera flera ekonomiavdelningar till en gemensam ekonomifunktion. Hon delar även med sig av resan till vår region och hur det kom sig att hon landade här och såg en karriär i Sundsvall.

    Talare

    Maja Wallberg, Verksamhetsutvecklare SCA

    Efter studier i Uppsala och Singapore började Maja arbeta på PwC:s huvudkontor i Stockholm med rådgivning inom risk och senare med börsintroduktioner. Idag arbetar Maja som verksamhetsutvecklare på SCA där hon är med och leder bolagets förändringsresa för en ekonomifunktion i världsklass. Maja drivs av att bidra till utveckling av människor, processer och system som ger positiva och hållbara resultat.

  • 14:35 Fatta kloka ekonomiska beslut för en hållbar framtid

    Madelén Falkenhäll, Hållbarhetsekonom på Swedbank, delar sina insikter och praktiska tips för hur du kan spara smart och skapa en jämställd ekonomi. Där en balanserad vardagsekonomi, en sparbuffert för oväntade utgifter, ett bra pensionssparande och rätt försäkringar är viktiga nycklar för finansiell hälsa. När du har koll på din ekonomi kan du leva det liv du vill och därmed öka din trygghet i en omvärld fylld av osäkerhet. Ta del av Madelénes råd och lär dig fatta kloka ekonomiska beslut för en hållbar framtid!  

    Talare

    Madelén Falkenhäll, Hållbarhetsekonom Swedbank

    Madelén är expert på finansiell hälsa och brinner för att hjälpa människor få bättre koll på sin ekonomi, spara smart och skapa en jämställd ekonomi. När vi har koll på vår ekonomi kan vi leva det liv vi vill och öka vår trygghet. En balanserad vardagsekonomi, en sparbuffert för oväntade utgifter, ett bra pensionssparande, rätt försäkringar och hanterbara skulder är nycklar till finansiell hälsa. Madelén kommer att dela med sig av sina insikter och praktiska tips för att hjälpa dig fatta kloka ekonomiska beslut.

  • 14:55 Från trainee till robotproffs

    Linnéa inledde sin resa på ABB som trainee under 18 månader. Genom att få insyn i olika affärsområden fick hon en omfattande bild av företaget innan hon slutligen landade i affärsområdet Robotics. Idag är hon ansvarig för att hjälpa mindre och nya företag, likväl som stora kunder som Volvo att förstå och implementera automation och robotik. Här får vi höra mer om hennes arbete med robotar, programmering, innovation och effektivitet. Hur ser den automatiserade framtiden ut och hur kan såväl små som stora företag dra nytta av robotik för att växa och utvecklas?

    Talare

    Linnéa Eronen, Lead Management Specialist ABB Robotics

    Linnéas resa på ABB startade via deras traineeprogram. Idag ansvarar hon för delar av säljorganisationen, kundportföljen med fokus på små och medelstora i Sverige samt är en del av projektgruppen för att bygga upp ABB Robotics nya robotcenter – ett nytt europeiskt nav för robotteknik. Linnéa brinner för jämställdhet där hon är en av grundarna och styrelsemedlemmarna i två av ABB:s ungdomsstyrelser: Innovation Generation och Youth Advisory Board. År 2024 blev Linnéa invald på listorna ”Tech/IT talent of the year” samt “Top 500 Change Leaders and Specialists” av 4potentials.

  • 15:05 Fördjupat samtal med fokus på IoT & AI

    Hur ser framtiden ut för IoT och AI i vår region? I ett fördjupande samtal med Linnéa gästar Emma Sundling, Lead Developer på Valmet samt Mattias O´Nils professor vid Mittuniversitetet för att dela sina insikter om hur  automation  och artificiell intelligens revolutionerar industrins utveckling. Tillsammans diskuterar de hur dessa teknologier skapar arbetsmöjligheter i regionen och hur vi är med och skapar framtidens teknologier i vår del av världen.

    Talare

    Mattias O´Nils, Forskare Mittuniversitetet

    Mattias O’Nils är professor vid Mittuniversitetet inom inbyggda system som forskar inom olika aspekter av AI och Internet of Things (IoT). Mattias leder också Mittuniversitetets forskningscenter Sensible Things that Communicate (STC), som har 100 forskare inom det integrerade området av IoT, AI och sensorsystem.

    Emma Sundling, Projektledare Valmet

    Efter att ha studerat teknisk fysik, med inriktning beräkningsfysik på Umeå Universitet sökte sig Emma till Sundsvall där hon hamnade på Valmet. En av världens största utvecklare och tillverkare inom massa-, pappers- och energiindustrin. Under sin tid på företaget har hon arbetat med simulatorleveranser, dataanalys och idag är hon projektledare med ansvar för att optimera kunders processer världen över genom avancerad dataanalys.

  • 15:20 Pepp inför mötet med din framtida arbetsgivare!

    Handelskammaren Mittsveriges experter inom projektet Kompetenskompassen träffar dagligen regionala arbetsgivare och ungdomar för att bidra till en bättre matchning på arbetsmarknaden och en ökad förståelse för kompetensbehov. Här delar de med sig av deras bästa tips för att som arbetsgivare och student maxa nätverkandet under Unga Bünsow.

  • 15:25 Möt din framtida arbetsgivare!

    37 regionala arbetsgivare står redo att möta dig som student och minst 70 konkreta jobberbjudanden finns tillgängliga. Ta vara på tiden, prata med arbetsgivarna och maxa tiden för att hitta din framtida arbetsgivare.

  • 16:45 Välkommen tillbaka!

    Felicia Pournasiri, hälsar välkommen tillbaka till programmet i Spegelsalen.

  • 16:55 Med-tech lockade Ebba tillbaka till Sundsvall

    Ebba Åslin, Junior Development EngineerPemobils R&D-avdelning, delar med sig av resan från tveksamhet kring att återvända till Sundsvall till att idag passionerat jobba med användarcentrerad utveckling inom medicinteknik och att återupptäcka kärlek för sin hemstad. En kombination av möjlighet att ta stort eget ansvar och att driva utvecklingsprocesser har varit avgörande för hennes karriärval. Tveksamheten till att återvända till Sundsvall visade sig toppas med nya vänner och en såväl utvecklande som inkluderande arbetsplats som bidragit till att hemma numera är hemma igen. 

    Talare

    Ebba Åslin, Konstruktör Permobil

    Ebba studerade civilingenjör inom design- och produktutveckling vid Linköpings Universitet. Efter studierna var det kombinationen av maskin- och medicinteknik samt en innovativ arbetsplats som lockade henne tillbaka till Sundsvall. Idag är hon konstruktör på Permobil och arbetar med att utveckla sitssystem för elektriska rullstolar. Hennes arbete förbättrar dagligen livskvaliteten för människor globalt, och hon brinner för att skapa lösningar som verkligen gör skillnad.

  • 17:10 Sikta mot stjärnorna!

    Vi reser in i framtiden och upptäcker en värld av rymdteknologi och norrländsk innovationskraft. Fredrik Schäder, en pionjär inom rymdsektorn och ledare för Arctic Space Technologies, bjuder in oss till hjärtat av Piteå där företaget utvecklar banbrytande lösningar för datahantering och satellitkommunikation. Genom sin unika inblick i rymdindustrin delar Fredrik sin inspirerande resa från Försvarsmakten till att leda ett företag som revolutionerar vår syn på rymdteknologi. Upptäck hur norra Sverige stärker sin roll som en ledande kraft inom rymdsektorn och inspireras av hur innovativa teknologier formar morgondagens värld. 

    Talare

    Fredrik Schäder, Medgrundare Arctic Space Technologies

    Fredrik Schäder är medgrundare och delägare till Arctic Space Technologies som tagit rymdbranschen med storm. Genom innovativa tekniska lösningar med hållbarhet i fokus och ett flexibelt kundorienterat sätt för att hantera satellitkommunikation, har Arctic Space blivit en betydande aktör på världsmarknaden. På kort tid har flera internationella storkunder valt Arctic Space framför de konventionella alternativen som fram tills 2020-talet totalt har dominerat marknaden. Företaget är nu i en stark expansionsfas, med nyanställningar, utökade affärsområden och inom närtid verksamhet på flera olika platser runt om i världen.

  • 17:35 Studentpanel: En attraktiv framtid - så blir vi en magnet för studenter!

    I panelen får vi höra studenters röster om deras syn på framtidens arbetsmöjligheter och vad som kan göras för att stärka banden mellan universitet och näringsliv. Panelen kommer att diskutera hur de ser på de jobbmöjligheter som finns i regionen idag och vilka initiativ som kan förbättra förutsättningarna för att unga ska vilja stanna kvar. Vi får även ta del av deras personliga framtidsvisioner – var ser de ser sig själva om tio år? Vilka yrkesval har de gjort och hur ser deras resa ut? Spetsa örenen för ett samtal om ungas perspektiv på hur vi tillsammans kan forma en hållbar och attraktiv framtid i regionen!

    Viktor Franzén, Student Civilingenjör industriell ekonomi

    Freja Lagg Jensen, Student Civilingenjör elektroteknik

    Kevin Yesil, Student & ordförande Sundekon

    Ayat Alzaidi, Student Civilingenjör teknisk kemi

  • 17:50 Telia - där drömmar blir verklighet

    En arbetsgivare med oändliga möjligheter att utvecklas, finns det? Johanna hade först en viss tveksamhet till en långsiktig karriär på Telia men blev snabbt motbevisad. Idag är hon kommersiell chef för konsumentaffären och ledare för sju olika grupper med olika erbjudanden till konsumenterna. I Telia fann hon en värderingsstyrd arbetsgivare som erbjuder karriärmöjligheter inom en mängd olika områden: från AI-utveckling till verksamhetsutveckling, och en bas för de som söker en såväl utvecklande som meningsfull karriär. 

    Talare

    Johanna Sahlman, Head of Commercial Management Telia

    Johanna Sahlman har sedan 10 år en framgångsrik karriär på Telia, från prisvinnande ledare som Head of Halebop, till idag då hon har ansvaret för Telias kommersiella framgång. Hon är ledaren som med humor och insikt vågar ta besluten som driver företaget framåt i vår turbulenta samtid. Med bakgrund från designbranschen jobbar Johanna insiktsdrivet, kundfokuserat och har verkligen förstått vikten av att förstå kunderna för att nå dem. 

  • 18:05 Kan robotar och människor verkligen samarbeta?

    Social robotik och AI revolutionerar vården med robotar och virtuella agenter som stöttar äldre och personer med särskilda behov. Med smarta hem-teknologier kan fler bo kvar hemma längre, och på äldreboenden ökar välbefinnandet. Gränsen mellan människa och maskin suddas ut – robotar blir mer människolika, medan teknologiska implantat gör oss mer robotlika. Samtidigt öppnar VR och AR nya möjligheter inom vården, och tekniken blir en allt viktigare del av vår framtid. Kommer robot och människa kunna mötas och vad skulle det kunna innebära för arbetslivet?

    Talare

    Sofia Thunberg, Kognitionsvetare & robotutvecklare

    Sofia Thunberg är doktor i kognitionsvetenskap och postdoktor vid Chalmers Tekniska Högskola. Hon forskar inom människa-robotinteraktion och har bland annat drivit projekt med sällskapsrobotar inom vården, sociala robotar i publika miljöer och autonoma truckar på lager. Hon är framförallt intresserad av hur teknikutvecklingen påverkar människor och vilka etiska- och jämställdhetsutmaningar vi står inför med införandet av robotar i samhället.

  • 18:40 UF-alumner pitchar för att vinna 10 000 kr!

    Tre UF-alumner från Västernorrland pitchar sin affärsidé för att vinna ett pris om 10 000 kr från Sparbanksstiftelsen Västernorrland med syfte att fortsätta utveckla sin idé. Vinnaren får även en biljett till Bünsow Business Growth Forum. Vinnaren röstas fram live av publiken.

    AIMI

    Emelie Wellness AB

    Adesy AB

  • 19:00 Seal the deal

    Arbetsgivarna finns kvar i sina montrar till 20.00. Ta till vara på tiden och besök företagen du ännu inte hunnit prata med eller fördjupa samtalet med de som fångat ditt intresse.

  • 20:00 Avslut

Otroligt bra planerat av er, tidsramen för allting var otroligt strukturerat och proffsigt gjort. Inte för länge, inte för kort.

– Medverkande student

 

Tack för ett väldigt proffsigt, varmt och inkluderande event. Har efterfrågat samverkan mellan näringsliv, offentlig sektor och Mittuniversitetet länge och tror att detta är startskottet!

– Medverkande arbetsgivare

Har du frågor om forumet eller partnerskap? Hör av dig!

Olivia Åsberg, projektledare Unga Bünsow
E-post: olivia@bunsow.se
Telefon: 072-597 97 33

Följ oss på sociala medier!

Integritetspolicy  |  Cookiepolicy