Unga Bünsow

Unga Bünsow

Vi ses den 8 oktober på Sundsvalls stadshus!

Den viktigaste pusselbiten som saknas för att vår region ska växa är att företag och organisationer lyckas anställa rätt kompetens – där ekonomer och ingenjörer på Mittuniversitetet utgör en viktig målgrupp. Under Unga Bünsow får studenter och medverkande organisationer ta del av ett intressant program med externa föreläsare och regionala företagsrepresentanter som berättar mer om deras resa och arbetsmöjligheterna i Västernorrland och Sundsvallsregionen. Syftet med dagen är att ge framtidens arbetskraft en stärkt bild av regionen, som plats att verka och arbeta i. Unga Bünsow är en mötesplats där konkreta kontakter och samarbeten knyts i form av examensjobb, praktikplatser, traineetjänster, extrajobb, sommarjobb, mentorskap och anställningar.

Unga Bünsow

Intresseanmälan för arbetsgivare har öppnat!

 • Vill er organisation säkra framtidens kompetens i form av civilingenjörer, civilekonomer och ekonomer från Mittuniversitetet? Då är Unga Bünsow rätt forum för er! Ta chansen att träffa 150 nyfikna studenter som förväntar sig konkreta jobberbjudanden i form av examensjobb, praktikplatser, traineetjänster, extrajobb, sommarjobb, mentorskap och anställningar. På plats under Unga Bünsow finns 150 civilingenjörer, civilekonomer och ekonomer från Mittuniversitetet som läser år 3-5 på sin utbildning.
  Studenterna medverkar från programmen: Civilingenjör i datateknik, Civilingenjör i elektroteknik, Civilingenjör i teknisk kemi, Civilingenjör i teknisk design, Civilingenjör i industriell ekonomi, Civilingenjör i teknisk fysik, Civilekonomprogrammet, Ekonomprogrammet

Årets tema: Norra Sverige i världen

 • Under årets Unga Bünsow visar vi arbetsmöjligheterna hos våra fantastiska arbetsgivare i Västernorrland och Sundsvallsregionen. Organisationer som ligger i framkant gällande teknik, grön omställning och livskvalitet. Årets tema visar hur du kan ta steget ut på arbetsmarknaden i regionen med internationella kunder, kontakter och jobbmöjligheter. Arbetsgivarna är mer förberedda än någonsin med konkreta jobberbjudanden som sträcker sig över olika sektorer. Upptäck hur du kan starta din globala karriär från regionen, kombinera internationell framgång med livskvalitet och bli en del av något större i hjärtat av Sverige.

  ✨ 8 oktober ✨ Sundsvalls stadshus ✨ 13.45 – 20.00 ✨

   

  Talare

  Ebba Åslin, Konstruktör Permobil

  Ebba studerade civilingenjör inom design- och produktutveckling vid Linköpings Universitet. Efter studierna var det kombinationen av maskin- och medicinteknik samt en innovativ arbetsplats som lockade henne tillbaka till Sundsvall. Idag är hon konstruktör på Permobil och arbetar med att utveckla sitssystem för elektriska rullstolar. Hennes arbete förbättrar dagligen livskvaliteten för människor globalt, och hon brinner för att skapa lösningar som verkligen gör skillnad.

  Fredrik Schäder, Medgrundare & delägare Arctic Space Technologies

  Fredrik Schäder är medgrundare och delägare till Arctic Space Technologies som tagit rymdbranschen med storm. Genom innovativa tekniska lösningar med hållbarhet i fokus och ett flexibelt kundorienterat sätt för att hantera satellitkommunikation, har Arctic Space blivit en betydande aktör på världsmarknaden. På kort tid har flera internationella storkunder valt Arctic Space framför de konventionella alternativen som fram tills 2020-talet totalt har dominerat marknaden. Företaget är nu i en stark expansionsfas, med nyanställningar, utökade affärsområden och inom närtid verksamhet på flera olika platser runt om i världen.

  Linnéa Eronen, Lead Management Specialist ABB Robotics

  Linnéas resa på ABB startade via deras traineeprogram. Idag ansvarar hon för delar av säljorganisationen, kundportföljen med fokus på små och medelstora i Sverige samt är en del av projektgruppen för att bygga upp ABB Robotics nya robotcenter – ett nytt europeiskt nav för robotteknik. Linnéa brinner för jämställdhet där hon är en av grundarna och styrelsemedlemmarna i två av ABB:s ungdomsstyrelser: Innovation Generation och Youth Advisory Board.
  År 2024 blev Linnéa invald på listorna ”Tech/IT talent of the year” samt “Top 500 Change Leaders and Specialists” av 4potentials.

  Madelén Falkenhäll, Hållbarhetsekonom Swedbank

  Madelén är expert på finansiell hälsa och brinner för att hjälpa människor få bättre koll på sin ekonomi, spara smart och skapa en jämställd ekonomi. När vi har koll på vår ekonomi kan vi leva det liv vi vill och öka vår trygghet. En balanserad vardagsekonomi, en sparbuffert för oväntade utgifter, ett bra pensionssparande, rätt försäkringar och hanterbara skulder är nycklar till finansiell hälsa. Madelén kommer att dela med sig av sina insikter och praktiska tips för att hjälpa dig fatta kloka ekonomiska beslut.

  Felicia Pournasiri, Moderator

  Som regionchef på Företagarna i Norrbotten brinner Felicia för näringslivsfrågor och hon har en gedigen erfarenhet av att arbeta med kompetensförsörjning och samarbete mellan näringsliv och framtidens arbetskraft. Med passion och ett lysande ledarskap tar Felicia oss genom programmet under Unga Bünsow!

Medverkande arbetsgivare 2024:

 • PWC, Eurocon, Permascand, Nouryon, Absolicon, Etteplan, Bosch Rexroth, Elkapsling, Bolagsverket, Trainee Sundsvallsregionen, Kommunerna i Sundsvallsregionen & Höga Kusten, Swedbank, Permobil, Academic Work, EY, Telia, Accountor, Knightec, Atea, SCA, AFRY, Handelsbanken, ABB, Höga Kusten Industrigrupp, Pro&Pro, IKEA, GB Verkstads- & Industrivaror, Sund Birsta, Nordea, Poolia, Elpress

Otroligt bra planerat av er, tidsramen för allting var otroligt strukturerat och proffsigt gjort. Inte för länge, inte för kort.

– Medverkande student

 

Tack för ett väldigt proffsigt, varmt och inkluderande event. Har efterfrågat samverkan mellan näringsliv, offentlig sektor och Mittuniversitetet länge och tror att detta är startskottet!

– Medverkande arbetsgivare

Har du frågor om forumet eller partnerskap? Hör av dig!

Olivia Åsberg, projektledare Unga Bünsow
E-post: olivia@bunsow.se
Telefon: 072-597 97 33

Följ oss på sociala medier!

Integritetspolicy  |  Cookiepolicy