Nyheter

Ny satsning på Unga Bünsow ska få studenter att stanna i norra Sverige!

En utmaning som kommer med de stora investeringar som just nu pågår i vår del av landet är att attrahera rätt kompetens. Studenterna på Mittuniversitetet utgör en viktig målgrupp som vi vill ska stanna kvar efter avslutad examen. För att näringslivet och universitetet ska få ett närmare samarbete startar vi för första gången i år Unga Bünsow, en arena som ska locka studenter att stanna kvar i regionen och i norra Sverige efter examen.

Dagen bjuder på intressanta föredragshållare i kombination med nätverkande i syfta att studenterna ska kunna landa konkreta examensjobb, praktikplatser, traineetjänster och anställningar. Unga Bünsow ska få studenterna att känna sig uppvaktade och därför får näringslivet här en möjlighet att visa hur viktiga studenterna är för vår framtida kompetensförsörjning.

Är ni som företag intresserade av att medverka under Unga Bünsow för att säkra framtidens kompetens? Hör då av er till Olivia Åsberg, projektledare: olivia@bunsow.se

Vi ser fram emot den första upplagan av Unga Bünsow den 10 oktober på Sundsvalls stadshus. Dagen arrangeras av Bünsow Business Growth Forum tillsammans med Mittuniversitetet, Sundsvalls kommun, Swedbank, Sparbanksstiftelsen Norrland, Handelskammaren Mittsverige, Diös, SCA, Ernst & Young och Skandia.