Sagt om Bünsow

Bengt-Göran Persson, Grundare

Intervju med Bengt-Göran Persson, Grundare Bünsow Business Growth Forum

Som en av grundarna till Åre Business Forum såg du behovet av en liknande mötesplats och tillväxtarena i Sundsvall. Varför behövs Bünsow Business Growth Forum?

– Jag drev på den tiden ett investmentbolag som samarbetade med företag från bland annat Jämtland. Där var ett antal företag med på idén om att det behövdes en mötesplats för investeringar och affärer i Jämtland, och då föddes idén till Åre Business Forum. Efter att framgångsrikt ha etablerat den arenan så tyckte olika samarbetspartners från Västernorrland att vi behövde skapa något liknande i Sundsvall. Det fanns ett tydligt behov av att sätta staden och regionen på kartan, samtidigt som det saknades en mötesplats med fokus på entreprenörskap, nätverkande och nya affärer. Stig Wiklund från Sparbankstiftelsen Norrland och Magnus Pallin från Swedbank var tillsammans med mig initiativtagare till det som idag är Bünsow Business Growth Forum. Tillsammans med duktiga personer som vill vara engagerade kring evenemanget så har vi nu lyckats förverkliga vår vision om en viktig tillväxtarena i Sundsvall. En viktig framgångsfaktor har varit att de personer som är engagerade i forumet har ett bra kontaktnät, vilket har gjort att vi varje år lyckats attrahera högt ansedda talare inom näringslivet, såsom Fredrik Reinfeldt, Peter Carlsson, Helena Stjernholm och Kjell A. Nordström.

Du är partneransvarig för Bünsow, vad får man som företag ut av ett partnerskap?

– Som partner till Bünsow Business Growth Forum får man en unik möjlighet att synas och profilera sitt företag för framstående entreprenörer, företagare, politiker samt representanter från offentlig och privat sektor. Partnerskapet ger, förutom bra exponering, ett viktigt nätverk i främst norra Sverige.

Evenemanget har varit en succé år efter år, vad kan vi förvänta oss i år?

– Vi är efter varje genomfört forum noga med att lyssna till gästerna och deras åsikter. Därför har vi i årets program skapat mer utrymme för mingel och nätverkande. Detta har vi gjort bland annat genom att skapa ett luftigare program, men också genom att erbjuda ytterligare nätverksmöjligheter under Bünsows förevent den 19 oktober som arrangeras av MAQS Advokatbyrå och Elite Hotel Knaust. Framåt arbetar vi vidare på att bredda forumet, bland annat med partners utanför regionen. Vår ambition är att Bünsow skapa vara en given nationell arena för tillväxt. 

Har du någon talare som drömmer om att få se på Bünsow nästa år?

– Jag drömmer om att nästa år få hit stora talare som bidrar med perspektiv utanför Sverige. Två personer som jag gärna vill få hit är Christian von Koenigsegg och Alexander Stubb: Finlands f.d. statsminister.