Sagt om Bünsow

Magnus Pallin, Swedbank

Intervju med Magnus Pallin från Swedbank som är founders till Bünsow Business Growth Forum.

Varför har ni valt att gå in som founders tillsammans med Sparbanksstiftelsen?

– Stig Wiklund (dåvarande ordförande i sparbanksstiftelsen Norrland) och jag hade en idé om skapa ett starkt näringslivsevent i Sundsvallsregionen. För att lyckas med det krokade vi arm med Bengt-Göran Persson som varit med och skapat Åre Business Forum och Maria Åslin blev projektledare. Målet var att skapa en arena där beslutsfattare och andra företrädare från näringslivet har möjlighet att utbyta erfarenheter och få olika inspel som bygger oss starkare.

Nu om någonsin har vi ett behov av att lyfta blicken, ta hjälp av andra och blicka framåt. Tillsammans kan vi hitta vägarna som gör oss ännu starkare än innan pandemin. Behovet av att samarbeta har sällan varit större än nu och jag är helt säker på att vi alla kommer att kunna ta med sig något som gör oss starkare, vi vill bidra till att människor, företag och samhällen växer och det tycker vi att vi gör med detta evenemang.

Vilka faktorer anser du är viktiga för att främja och stimulera tillväxt?

– Uppskatta och stödja entreprenörskap och engagemang. Det är våra fina företag som skapar tillväxt och att hjälpa företag att växa och att hjälpa nya företag samt bra idéer att utvecklas är det absolut viktigaste.

Bünsow var en sann entreprenör, vad är en entreprenör för dig?

– För mig är en entreprenör någon som brinner för att utveckla sin idé eller vision och som har kraften, fantasin och förmågan att göra idén eller visionen till verklighet.

Vad gör Swedbank för att stimulera entreprenörskap?

– Vi vill utvecklas och växa tillsammans med våra företag och en förutsättning för det är att våra entreprenörer får utrymme att utveckla sina idéer. En stor del av våra företagsrådgivares vardag består av att ha en bra dialog med våra kunder och hitta lösningar som bidrar till att främja våra kunders entreprenörskap. Vi har också andra aktiviteter som främjar entreprenörskap, ett exempel på det är vår riksomfattande tävling ”Rivstart” där vi prisar entreprenörer runt om i hela Sverige.

Vad ser du mest framemot inför årets forum?

– Att få träffas igen efter pandemin såklart. Sen tycker jag vi har ett riktigt intressant program där vi har många delar som jag tycker ligger rätt i tiden och säkert kommer att stimulera till intressanta diskussioner långt in i middagen.